Spiritualiën

Cognac
Guy Pinard et Fils
Cognac*** 40%

Cognac*** 40%

Deze cognac is verkregen door dubbele distillatie van de de Ugni blanc druif. De cognac oudert in eiken vaten gedurende minimaal 3 jaar. Sterk bloemige aroma's, karakteristiek voor de "Fins Bois de Jarnac" streek. Zacht van smaak.

Cognac Guy Pinard et Fils
Cognac V.S.O.P. 40%

Cognac V.S.O.P. 40%

Deze cognac is verkregen door dubbele distillatie van de de Ugni blanc druif. De cognac oudert in eiken vaten gedurende minimaal 6 jaar.
Een karakteristieke “Fins Bois” cognac, zacht van smaak en geurend naar rijp fruit en amandelen. Plezierige afdronk.

Gascogne
Domaine de Saoubis
Bas-Armagnac "Sauvis" 51%

Bas-Armagnac "Sauvis" 51%

Deze armagnac is voor 100% van de Folle Blanche druif gemaakt zonder suiker toevoeging. De rijping vindt plaats in eiken vaten gedurende 10 jaar. De smaak valt als volgt te typeren: Pruimen met lichte vanilletonen en lange afdronk.

GascogneDomaine de Saoubis
Aige de Vit 42%

Aige de Vit 42%

De Aygue de Vit is voor 100% van de Folle Blanche druif gemaakt. De rijping vindt plaats in eiken vaten gedurende 6 jaar. De smaak is elegant met duidelijke fruit tonen (pruimen) en vanille.

GascogneDomaine de Saoubis
Dame Blanche (eau de vie) 45%

Dame Blanche (eau de vie) 45%

De Dame Blanche is voor 100% van de Folle Blanche druif gemaakt. De rijping vindt plaats op stalen vaten. De smaak is fris met cacao en fruit tonen. Zowel koud (“Trou Gascon” ipv een sorbet) als op kamertemperatuur te drinken.

Normandië
Michel Beucher
Vieux Calvados 43%

Vieux Calvados 43%

Producent Michel Beucher woont in de Mayenne, een prachtige landstreek in Normandië. Hij verbouwt appels en peren, mengt ze in de verhouding 85%-15% en stookt daareen heerlijke Calvados van. Michel Beucher laat de Calvados vervolgens minimaal 5 jaar in houten vaten rijpen. De clou bij die houtrijping is, dat je wel een mooie warme toon moet zien te krijgen, maar geen opdringerige houtsmaak. Bij hem overheerst het heerlijke parfum van het fruit zelf.

Calvados kan als aperitief genuttigd worden maar ook als begeleider van vleesgerechten, paté, kaas (m.n. Camembert) of desserts (warme “tarte de pommes”).

De Vieux Calvados is licht bruin van kleur, zacht met aroma’s van kruiden en gedroogde vruchten. Heerlijke afdronk.

NormandiëMichel Beucher
Calvados Hors d

Calvados Hors d'Age 43%

Producent Michel Beucher woont in de Mayenne, een prachtige landstreek in Normandië. Hij verbouwt appels en peren, mengt ze in de verhouding 85%-15% en stookt daareen heerlijke Calvados van. Michel Beucher laat de Calvados vervolgens minimaal 5 jaar in houten vaten rijpen. De clou bij die houtrijping is, dat je wel een mooie warme toon moet zien te krijgen, maar geen opdringerige houtsmaak. Bij hem overheerst het heerlijke parfum van het fruit zelf.

Calvados kan als aperitief genuttigd worden maar ook als begeleider van vleesgerechten, paté, kaas (m.n. Camembert) of desserts (warme “tarte de pommes”).

Meer dan 6 jaar op eiken vaten gerijpt. Donker amber van kleur. Fluweel zacht en diep geurende aroma’s van tropische vruchten. Rond en complex met een lange afdronk.

Veneto
Perlage
Grappa di Prosecco 40%

Grappa di Prosecco 40%

Gedistilleerd van biologische Prosecco druiven. Herkenbaar aan de frisse perensmaak met een licht bittertje in de afdronk.

Bolzano
Walcher Amaretto Bio Flower
Amaretto Bio Flower

Amaretto Bio Flower

AMARETTO BIO FLOWER

Amaretto van uitzonderlijke kwaliteit en unieke verpakking! Amaretto geproduceerd met echte bitter amandelen, beste organische vanille uit Madagaskar, beste cacaobonen uit Peru en andere fijnste ingrediënten die streng organisch zijn.
De basale alcohol is verkregen uit organische tarwe. Geniet het puur, met een ijsblokje of als ingrediënt voor typische Italiaanse cocktails.

70cl/28%

Gedistilleerd, likeur
BolzanoWalcher Limoncello
LIMONCELLO LIQUEUR BIO

LIMONCELLO LIQUEUR BIO

Unieke Limoncello met organisch citroensap, aangenaam fris en zoet. Geproduceerd uit organische citroenen van Sicilië.
Om te serveren: bij 4 ° C
70 cl 25% vol

Gedistilleerd
BolzanoWalcher Sambuca bio steranijs likeur
SAMBUCA BIO EXCELLENCE

SAMBUCA BIO EXCELLENCE

Kristalheldere Italiaanse likeur van organische steranijs. Prachtige intense anijsgeur.

Serveren:
Goed gekoeld, met een paar koffiebonen in glas of in espresso.
Onmisbaar als belangrijk ingrediënt van vele cocktails

70 cl/40% vol

Gedistilleerd, steranijslikeur
United Kingdom
Dà Mhìle Distillery (Wales)
 Orange33  25%

Orange33 25%

Een soepele en prettige likeur met een frisse sinaasappel smaak en subtiele tonen van koffiebonen. Deze likeur kan zowel puur, met donkere chocolade, als mixed gedronken worden. Ook heerlijk bij de koffie tijdens het dessert.

United KingdomDà Mhìle Distillery (Wales)
Single Grain Whisky 46%

Single Grain Whisky 46%

​(12 en 15 jaar)

United KingdomDà Mhìle Distillery (Wales)
Single Malt Whisky 46%
United KingdomDà Mhìle Distillery (Wales)
Blend Whisky 46%

Blend Whisky 46%

Heldere, licht gele kleur. De smaak komt fris fruitig (citroen) over met een lichte zilte ondertoon. Af en toe ook nog met een vleugje boter. (beperkte hoeveelheid geproduceerd/beschikbaar).

United KingdomDà Mhìle Distillery (Wales)
Oak Aged Gin
United KingdomDà Mhìle Distillery (Wales)
Gin 42%
United Kingdom (Wales)
Dà Mhìle Distillery
Seaweed Gin
United Kingdom (Wales)Dà Mhìle Distillery
Apple Brandy
Nederland
Herman Jansen
Notaris Jonge Graanjenever
NederlandHerman Jansen
Notaris Moutwijnjenever