Italië

Sicilia
Azienda Agragria Di Giovanna
Gerbino Rosato
stille wijn
SiciliaAzienda Agraria Di Giovanna
stille wijn
SiciliaAzienda Agraria Di Giovanna
Gerbino Rosso
stille wijn
Piëmonte
Tenuta Ca' Du Russ
Roero Arneis
Stille wijn biodynamische wijn
Umbrië
Azienda Agraria Di Filippo
Rosato dell’Umbria I.G.T. Villa Conversino

Rosato dell’Umbria I.G.T. Villa Conversino

Heldere rosé van de Cornetta druif. Kenmerkend zijn de bloemige geur en de heerlijke, frisse fruitige afdronk.  Zomers, maar ook op andere momenten geschikt om te drinken, bijv. bij Aziatische schotels.

Stille wijn
UmbriëAzienda Agraria Di Filippo
Rosso dell’Umbria I.G.T. Villa Conversino

Rosso dell’Umbria I.G.T. Villa Conversino

In deze basis rode wijn domineert de Sangiovesedruif en, ondanks de eenvoud, heeft deze wijn een goede structuur, met fruitige accenten en een lichte aciditeit. 

Stille wijn
UmbriëAzienda Agraria Di Filippo
Sangiovese D.O.C. Colli Martani

Sangiovese D.O.C. Colli Martani

Ook in Umbria is deze wijnstok (San Zoveto) veel voorkomend. De druiven geven de wijn een bloemig (viooltje) karakter. Het verhemelte wordt gestreeld met een heerlijke noot van kersen. Mooie lange afdronk.
 

Stille wijn
UmbriëAzienda Agraria Di Filippo
Montefalco Rosso D.O.C.

Montefalco Rosso D.O.C.

Sangiovese, Barbera en Sagrantino vormen in zijn grootste eenvoud een prachtige blend. Makkelijk drinkbaar, lichte tannines en open aromatische expressiviteit vanwege de aanwezigheid van rijp rood fruit.
 

Stille wijn
UmbriëAzienda Agraria Di Filippo
Sangiovese D.O.C. dei Colli Martani Properzio

Sangiovese D.O.C. dei Colli Martani Properzio

Karakter-/stijlvolle wijn met licht animale neus aangevuld met een zweem van morel en leer. Deze complexiteit geeft een zoete, kruidige afdronk met een accent naar aromatische volwassenheid bij veroudering.
 

Stille wijn
UmbriëAzienda Agraria Di Filippo
Montefalco Sagrantino D.O.C.G.

Montefalco Sagrantino D.O.C.G.

Fantastische en verfijnde geuren (morel, aromatische kruiden en gemalen koffie) ondersteunen de indrukwekkende body van deze wijn. De tannines zijn in perfecte balans met de alcohol. Een sensatie in de mond!
 

Stille wijn
UmbriëAzienda Agraria Di Filippo
Montefalco Sagrantino Etnico D.O.C.G.

Montefalco Sagrantino Etnico D.O.C.G.

Deze wijn is gebaseerd op basis van 100% Sagrantino druif.  Hiermee is een wijn met een geheel eigen, volwassen  stijl, verkregen. Een kruidige (nootmuskaat, droogbloemen, drop) geur aangevuld met tonen van munt en hooi. Mooie tannine en alcohol geven de wijn een stevige balans.
 

Stille wijn
UmbriëAzienda Agraria Di Filippo
 Vernaccia di Cannara D.O.C.

Vernaccia di Cannara D.O.C.

Ontdek in de mond de charme van deze wijn (druif: Cornetta). Onstuimig verspreidt zich de natuurlijke smaak (moerbeibessen-jam). Een zeer lange afdronk met tonen van noten, pomerans en sinaaappelschil. Overweldigend!
 

Stille wijn
UmbriëAzienda Agraria Di Filippo
Bianco dell’Umbria I.G.T. Villa Conversino

Bianco dell’Umbria I.G.T. Villa Conversino

Soepele basiswijn van de Trebbiano- en Grechettodruif. Bloemige frisheid maken het tot een lichte en smaakvolle wijn.

De wijn heeft een frisse smaak met tonen van gele appel, peer, perzik, aangenaam zuurtje en licht tropisch. De wijn past goed bij mosselen in roomsaus of pasta met venkel.

Stille wijn
UmbriëAzienda Agraria Di Filippo
Grechetto D.O.C. Colli Martani

Grechetto D.O.C. Colli Martani

Op basis van de Grechettodruif is een heldere wijn met mooi evenwicht (smaak/geur) gemaakt. De volheid en het frisse fruit geven de wijn een krachtig karakter.
 

Stille wijn
UmbriëAzienda Agraria Di Filippo
Grechetto Colli Martani D.O.C. Sassi d

Grechetto Colli Martani D.O.C. Sassi d'Arenaria

Op de zuidelijke helling van Umbrië (klei-kalk) gedijen de authetieke wijnstokken van de Grechetto.

De wijn fermenteert met de natuurlijke gisten, aanwezig op de schil van de druif. De rijping gebeurt in stalen vaten op de wilde gisten gedurende minimaal 6 maanden.

De veelzijdigheid van de Grechetto, karakteristiek voor de streek, komt tot uiting in deze wijn. Met een soepele geur (gele pruimen) en donkere ondertonen opent zich in alle soberheid de elegante smaak met intense diepte (rijp wit fruit) met kruidige hinten.

De wijn is een uitstekende begeleider van milde kazen, wit vlees of pasta-vis gerechten.
 

Stille wijn
Veneto
La Dama
Valpolicella Classico

Valpolicella Classico

De wijn is samengesteld uit een viertal typisch  lokale druiven (Corvina en Corvinone 60%,  Rondinella 35% en Molinara 5%). De wijn rijpt 11 maanden op (stalen) vat en 4 maanden op de fles. De kleur van de wijn is helder robijnrood. De geur is bloemig en fruitig. De smaak is soepel en smaakvol.  De wijn past goed bij pasta- en rijstgerechten en wit vlees.

Stille wijn
VenetoLa Dama
Ripasso Valpolicella Superiore Classico DOC

Ripasso Valpolicella Superiore Classico DOC

Deze wijn is, net als de basiswijn,  samen-gesteld uit een viertal typisch  lokale druiven (Corvina en Corvinone 60%,  Rondinella 35% en Molinara 5%). De oogst start medio eind september en gebeurt handmatig. De vinificatie start begin oktober, allereerst in gekoelde stalen tanks. Eind januari vindt een kortdurende  tweede fermentatie plaats met de druivenschillen van de Amarone. Daarna oudert de wijn gedurende 12 maanden in Frans eiken vaten (waarvan 20% nieuw). Vervolgens rijpt de wijn verder in 10 maanden in Italiaans eiken houten vaten van 1500 liter. Tenslotte wordt de wijn een half jaar op fles gehouden.

De wijn heeft een prachtige donker rode kleur en geurt naar rijpe kersen en zwarte bessen met een kruidig tintje. De smaak is verfijnd en zacht strelend. Mooie afdronk. De wijn past voortreffelijk bij lasagna met kaas, gegrild of gestoofd wit vlees.

De wijn kan geruime tijd bewaard worden (tot 10 jaar).

Stille wijn
VenetoLa Dama
Amarone della Valpolicella Classico DOC

Amarone della Valpolicella Classico DOC

De wijn is samengesteld uit de typisch lokale druiven Corvina 60%, Corvinone 15%, Rondinella 20% en Molinara 5%.
De oogst van de druiven van deze wijnstokken (35 tot 40 jaar oud) gebeurt eind september met de hand. Gedurende 90 tot 100 dagen worden de druiven gedroogd waarbij het gewicht afneemt tot 40% van het oorspronkelijke gewicht.

De vinificatie vindt langzaam en geconditioneerd (temperatuur) plaats. Voor een deel in stalen vaten, een ander deel in Frans eiken vaten (500 l) gedurende 30 dagen. Dagelijks wordt de wijn overgepompt.

 Vinification: Slow fermentation at conditioned temperature, one parte of the grapes in steel vats. De wijn veroudert vervolgens gedurende 14 maanden in Frans eikenhouten vaten (225 l. ) en daarna nog eens 18 maanden in Italiaans eikenhouten vaten (1500 l.). Tenslotte blijft de wijn nog 12 maanden op fles staan.

De wijn heeft een intens donkerrode granaat kleur en geurt naar rijpe kersen en pruimen op alcohol met daarbij kruidige hints en tabak. De smaak is vol met een lange afdronk. Een wijn die een goede begeleider is van gebarbecued vlees, wild en rijpe kazen. Aanbevolen drink-temperatuur: 18 tot 20 graden.

De wijn kan geruime tijd worden bewaard (15 jaar).

Stille wijn
VenetoLa Dama
Due Metà   Rosato Verenose IGT

Due Metà Rosato Verenose IGT

Deze rosé is afkomstig van de druiven Corvina 25% and Rondinella 25% en Fernanda 50%.
Eind augustus worden de Fernanda druiven geoogst en gedroogd tot begin oktober, wanneer de overige druiven zijn geoogst.

Bij de vinificatie krijgen de rode druiven in cementen vaten de zgn. macération carbonique zonder persing van de druiven. De witte, gedroogde druiven worden toegevoegd zonder zuurstof. Fermentatie vindt in de druif plaats.
Na 10 dagen worden de druiven langzaam geperst en vindt fermentatie plaats op lage temperatuur zonder schil.
De wijn oudert gedurende 6 maanden in het cementen vat.
De wijn heeft een heldere, licht rode kleur en ruikt naar tropisch fruit, perzik en frambozen.
Mooie balans van fruiten frisheid in de smaak met een prettige afdronk.

De wijn is geschikt als aperitief én kan goed bij salades, pasta's, aziatische schotels, diverse visgerechten en jonge kazen. Aanbevolen schenktemperatuur: 12 – 14

Stille wijn
Puglia
Azienda Tre Pini
Primitivo di Mandura Crae

Primitivo di Mandura Crae

De wijn is gemaakt van uitsluitend Primitivo druiven. Helder en robijn rood met  purpertinten. Frisse fruittinten waarin kers en zwarte moerbei herkenbaar zijn. De rode peper geeft overall een aangenaam jonge, ietwat complexe geur met een herkenbare balans en kwaliteit. Een jonge, zachte maar complexe wijn met veel smaak en harmonie. Goed in te zetten bij primi platti zoals vlees en kaas, maar ook uitstekend bij pasta gerechten, ragout, lichtere vlees gerechten met matig gebruik van kruiden.

stille wijn
PugliaAzienda Tre Pini
Primitivo Piscina

Primitivo Piscina

De wijn is gemaakt van uitsluitend Primitivo druiven. Gerdurende 12 maanden gerijpt in kleine houten vaten (Amerikaans eiken) en daarna nog 6 maanden op fles.

Diep robijn rood. Volle wijn met trage druppel in het glas.

Volle fruittinten waarin kers en zwarte moerbei herkenbaar zijn, diverse kruiden, rode peper, noten en orientaalse kruiden. Een aangenaam complexe geur met een herkenbare balans en hoge kwaliteit. Geen dominante maar juist aangename ondersteuning door de houtlagering. Een stevige wijn met veel smaak en harmonie.

Deze wijn past uitstekend bij stevige kazen maar ook aan tafel bij vele gerechten. Een prachtige wijn bij o.a. wild gerechten (wildzwijn en hert) maar ook bij stoofpot en gekruide gril gerechten. 

stille wijn
PugliaAzienda Tre Pini
Primitivo Riserva
stille wijn
Sicilia
Azienda Agraria Di Giovanna
Vurria Nero d
stille wijn